2010. február 13., szombat

Vancouver 2010, ahol nem vesznek kutyába

Tegnap nyitották meg, rendkívüli látványoság keretében a XXI. Téli Olimpiát. Nem tudom, tudjátok-e, de a vancouveri olimpián szívesen látják a kutyákat. Kedvencükkel a helyszínre látogatók mindenhol találhatnak kijelölt kutya WC-t, ezt a játékok oldalán több helyen is megerősítik. A hivatalos webshopban pedig akár mi is rendelhetünk vancouveri kutyás relikviákat: nyakörvet, olimpia-kék esőköpenyt minden kutyaméretben és egy helyi specialitást, a medveriasztó csengőt. (A póráz már sajnos nem szerepel a kínálatban.) A bolt oldalát nemrég elözönlötték a vásárlók és lefagyott, érdemes próbálkozni!:-)


Kutyanyakörv
az Olimpia logójával

Kutyapóráz
az Olimpia logójával

Esőköpeny kutyáknak
az Olimpia logójával

Medveriasztó csengő
az Olimpia logójával

Tudtad?
Hogy Vancouver mindennapjaiban is kutyabarát város. A három hónaposnál idősebb kutyákat 1950 óta regisztrálják. A városban 50 ezer kutya él. 31 parkjában még azt is megengedik, hogy adott időben azok a kutyusok, akik behívhatók, szabadon futkározhatnak, akár csapatosan is. A vízpartokon pedig kijelölt futtató és fürdőhelyeik vannak. Georgina, saját tapasztalatairól itt olvashatsz: Top Ten Lists. Itt olvastam arról is, hogy a Dogfrendly's.com négy éve az észak-amerikai 10-es top listájában a legkutyabarátabb városnak választotta Brit Columbia fővárosát. Valahogy így kellene nekünk is!

Hogy az olimpiai lángot számos, a helyszínhez köthető módon szállították Vancouverbe, például a 6-7. és a 11-12. napon kutyaszánon is. A kutyaszán nagyon fontos közlekedési eszköz volt Kanadában, kezdetben élelmet, később a postát is ezzel szállították. Manapság leginkább turistalátványosságnak számít, bár számosan sportként is űzik. Többet is megtudhatsz a láng útját leíró hivatalos oldalon.

Hogy az események helyszínén a rendfenntartó kutyák mellett öt mentőkutya is teljesít szolgálatot a lavinaveszély miatt. Tuckerről, a 6 éves golden retriverről olvashatsz a Skiing Magazin oldalain, aki gazdájával vesz részt az olimpia mentőcsapatában, fotókkal.

Olimpiai kutyanyakörv, 20 USD (Official Olympic Store)
Olimpiai esőköpeny kutyáknak, 48 USD -tól (Official Olympic Store)
Olimpiai medveriasztó csengő 8,99 USD (Official Olympic Store)
A termékek a Yahoo! Canada Shopping oldalain is megtekinthetőek.
Vigyázat! Ezek a hivatalos árak, de vannak helyek, ahol már akciós áron is hozzáférhetőek bizonyos darabok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

PitaPata Dog tickers