2010. február 13., szombat

Kutya mentette meg a kisfiút a pumatámadástól

A vancouveri bejegyzéshez gyűjtöttem anyagokat, mikor erre a hírre találtam. Annyit lehet hallani gyermekekre támadó kutyákról, hogy úgy gondoltam, ez az eset sem sikkadhat el.

Január 5-én járta be amerikát egy újabb pumatámadás híre, ahol a 11 éves Austin Forman a saját udvarukon találta szembe magát az állattal a brit columbiai Boston Barban. A fiút az Angel névre hallgató 18 hónapos golden retriver mentette meg, amikor szembeszállt a vadállattal, míg a fiú a házba menekülhetett. A héten ez már a második támadás volt a környéken.

Elképzelhető, hogy a támadás Angel életébe került volna, ha egy rendőr nincs a közelben, aki a helyszínre érve látta, hogy a kutya feje a puma szájában volt, miközben a földre szorította. Végül szolgálatifegyverével maga vetett véget a küzdelemnek, de a vadállat még holtában sem eresztette Angelt.

A támadást követően, bár látszott, hogy fájdalmai vannak, a kutyus felment kis gazdájához a lépcsőn, megállt elötte és a farkát csóválta.

Csak erős gyomrúaknak ajánlom a videót, mert a képeken látszanak a támadás nyomai:


Angel sebei azóta beheggedtek, bár a nyomai még látszanak. Amerikára jellemző, hogy magánemberek számos felajánlást tettek a kutyusnak és becenevet is kapott a médiában: Snow Angel.

1 megjegyzés:

  1. Nem szeretném, ha a blogom hírportállá vállna, ezt a bejegyzést vegyétek kívételnek.

    VálaszTörlés
PitaPata Dog tickers